53årig receptionskvinde vil være muskelmand

25. maj 2013, 06:00
En arbejdsløs receptionist og mor til to har fundet en ganske ny levevej. Hun vil være dørmand.

En gammel kollega tippede den arbejdsløse receptionist Hanne Lauridsen om et job, som nok de færreste havde forestillet sig, den 53-årige kvinde ville søge på.

På jobopslaget stod 'sikkerhedsreceptionist', og for at komme i betragtning til jobbet, skulle ansøgeren have en certificeret uddannelse som dørmand. Og Hanne bed på.

"Jeg var eneste kvinde på dørmandskurset. Der var bodybuildere med tatoveringer og store flotte muskler og så lille mig. Det var en oplevelse," siger Hanne Lauridsen.

Som receptionist med en tillægsuddannelse som dørmand, kvalificerer Hanne Lauridsen sig til at varetage et såkaldt blæksprutte-job. Dermed slutter Hanne sig til den voksende gruppe af blæksprutter på det danske arbejdsmarked, der ifølge en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet, udgør over 60 procent af danske lønmodtagere.

Ubudne gæster i receptionen

Der er stor forskel på at bistå medarbejdere og gæster i en fredelig reception og så til at holde orden blandt højstemte gæster på en natklub. Ikke desto mindre, kan jobbet i en reception kræve sin mand.

"Som regel ligger der kontanter, buskort eller andre ting af værdi i receptioner. Og du risikerer jo at få besøg af narkomaner eller andre, der tror, at de kan score nogle hurtige penge. Og så skal man kunne finde ud af at følge dem pænt til dørs," siger Hanne Lauridsen.

Hanne dyrkede 'smerte for sjov'

På dørmandskurset blev Hanne kørt igennem det samme stramme program, som de øvrige deltagere. Også når det kom til den fysiske del.

"Vi lavede for eksempel noget, underviseren kaldte ‘smerte for sjov’. Her lærer man at tage de rigtige greb på de rigtige personer, og vi lærte rigtig mange gode greb. Så selvom jeg er en lille kvinde på 167 cm., så kan jeg godt nedlægge en to meter høj gut, hvis jeg får brug for det," siger Hanne Lauridsen.

Ro i sindet bringer konflikt under kontrol

På Hotel- og Restaurantskolens ni dage lange dørmandskursus, bliver kursisterne uddannet i alt fra selvforsvar, psykologi og kommunikation til brandberedskab og førstehjælp. Ifølge Hanne Lauridsen har det givet hende en ro, som hun kan bruge i kritiske situationer.

"Jeg har lært at læse folk. Jeg ved, hvad der sker, når folk drikker eller tager narkotika og reptilhjernen sætter ind. Når man kan se det på folk, så kan du slappe mere af, fordi du på forhånd ved, hvordan folk vil opføre sig," siger Hanne Lauridsen.

"Alt frontpersonale burde have et dørmandskursus"

Jobopslaget som sikkerhedsreceptionist gav ikke pote for Hanne Lauridsen, men hun søger stadig job på sine kvalifikationer som dørmand.

"Jeg er desværre stadig arbejdsløs. Pågældende, der fik jobbet som sikkerhedsreceptionist, blev sendt på dørmandskursus, så jeg er lidt ærgerlig over, at det ikke blev mig," siger Hanne Lauridsen.

"Jeg har søgt flere stillinger som receptionist, og pointerer altid, at jeg har taget dørmandskurset. For jeg synes, at alle, der står i en frontposition, enten som receptionist, men også på socialkontorer eller på hospitaler, de burde lære det her."