5.000 på Facebook: Vi er ikke idioter

22. jul 2011, 11:11
Nu 5.000 fans af Arbejdsløse Er Ikke Idioter på Facebook.

Et år efter Avisen.dk oprettede siden "Arbejdsløse er ikke idioter" på Facebook, er der nu samlet 5.000, der ikke vil behandles som idioter.

Hver dag fortæller arbejdsløse om deres oplevelser med pipfuglekurser og anden aktivering og livet som arbejdsløs.

"Mine angstanfald er absolut ikke blevet mindre - tværtimod," skrev Dorte Moselund på væggen, efter Avisen.dk forleden afslørede, at aktiveringscirkusset gør arbejdsløse syge.

Medlemstal stiger kraftigt

Og der bliver ved at strømme nye medlemmer til siden, der daglig giver inspiration og ideer til Avisen.dk's artikler og afsløringer af aktiveringssystemet.

Som når Steen Vikke spurgte de andre på Facebook, hvorfor arbejdsløse skal klikke på en knap på nettet hver uge, så de ikke mister deres dagpenge.

"Jeg har spurgt på jobcenteret og i A-kassen, der er ingen der kan give mig et klart svar. Ja A-kassen viste det slet ikke. Er det kun for at stresse os arbejdsløse endnu mere, eller hvad ved jeg?????" skriver han.

Den sag følger vi naturligvis op på hos Avisen.dk.

5.000 medlemmer debatterer

Det er med en vis stolthed, at vi nu kan fejre jubilæum for medlem nummer 5.000. Der er stadig masser af arbejdsløse og mange ting, der ikke fungerer, som det skal.

Som chefredaktør på Avisen.dk Rasmus Emborg indledte med, da gruppen blev stiftet d. 26. april 2010:

"Når virksomheden lukker, fordi arbejdet flyttes til Kina, er hjælpen fra det danske samfund en tur på aktiverings-karrusellen. Her kan man lege fugl, efterligne Hitlers underskrift eller blive sat ved en udtjent pc’er og søge job, der ikke findes."

På daværende tidspunkt var det småt med historier om emnet i landets medier.

Kommuner, jobcentre, jobkonsulenter og ikke mindst beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) arbejdede dengang stort set uden for offentlighedens radar, når det gjaldt indsatsen for at hjælpe ledige i arbejde.

En stor tak til jer

Siden da er det gang på gang lykkedes Avisen.dk at bringe de arbejdsløses sag til torvs på Christiansborg.

Vi skylder brugerne på Facebook en enorm tak. En tak for heftig debat, ideer til nyhedshistorier og hjælp til at fortælle historien om de arbejdsløse danskere.

Bruger nummer 5.000 blev Solveig Bentsen. Læs her, hvad hun ville spørge beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om, hvis hun fik muligheden.

Vind 500 kroner til Coop

På Avisen.dk's Facebookgruppe Arbejdsløse Er Ikke Idioter har vi i dag startet en konkurrence i anledning af, vi har rundet medlem nummer 5.000. Du kan vinde et Coop-gavekort på 500 kroner, hvis du kommer med dit bud på, hvilken statusopdatering fra beskæftigelsesministeren, du helst vil se.