3F vil støtte Helle og Villy med fem mio. kr.

13. sep 2010
Men vi genindfører ikke partistøtte, mener 3Fs formand.

Selvom LO for længst har sløjfet partistøtten til Socialdemokraterne, vil 3F nu give økonomisk opbakning til oppositionen.

3F vil give fem millioner kroner til Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, afslørede forbundsformanden Poul Erik Skov Christensen mandag på 3F-kongressen i Aalborg.

”Vi vil afsætte fem millioner kroner til en pulje med det eneste formål - at få skaffet en ny regering i Danmark,” sagde Poul Erik Skov Christensen.

Han påpegede, at regeringens loft over fagforeningsfradraget vil koste 3F’s medlemmer 150 millioner kroner. Og 3F-formanden lovede, at en regering med Helle Thorning Schmidt i spidsen vil rulle fradraget tilbage.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Spørgsmålet er ikke, om vi har råd. Men om vi har råd til at lade være?” sagde Poul Erik Skov Christensen til de delegerede i salen, der klappede gevaldigt af den ny plan.

Ingen blanko-check

Partistøtten er en saga blot, lød det, fordi pengene dengang gik til alt for mange dyre LO-konsulenter. I stedet skal puljen bruges til at støtte konkrete kampagner fra partier på venstrefløjen, som skal søge fra gang til gang.