3F: Vi vil sende byge af sagsanlæg mod LM

26. feb 2011
3F vil nu føre sager for alle LMansatte, der er blevet syge af at arbejde for LM Wind Power. 3F: Trist, hvis vi ikke har hjulpet godt nok.

Forbundsformand i 3F, Poul Erik Skov Christensen, er rystet over de mange ansatte, der nu står frem med en lang række sygdomme og helbredsproblemer og beretter om et giftigt arbejdsmiljø på LM Wind Power.

Han er samtidig ked af, hvis nogle medlemmer ikke har fået den nødvendige hjælp i deres lokale 3F-afdeling.

”Jeg er meget forundret, hvis nogle medlemmer ikke har fået hjælp i vores afdelinger. For de skal de, og det får også generelt. Sidste år hentede vi 1,8 milliarder kroner hjem til vores medlemmer”.

”Jeg forstår ikke, at det pågældende medlem, Berlingske har talt med, ikke har fået hjælp hos vores lokalafdeling. Men det kan have årsager, der ikke er belyst endnu”.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

LÆS ARTIKLEN OM ANSAT DER IKKE FIK HJÆLP AF 3F

Byge af sagsanlæg

Derfor vil 3F-formanden nu undersøge sagen nærmere i samarbejde med den lokale 3F-afdeling. Men fremover skal alle medlemmer af 3F, der er blevet syge af at arbejde for LM Glasfiber (LM Wind Power), have den nødvendige støtte, lover 3F-formanden.

”Alle skal have hjælp af deres fagforening fremover. Når den officielle helbredsundersøgelse er klar, vil vi sende en lang række, kraftige sagsanlæg ned over LM Wind Power”.

3F: LM er grådige

”LM har selv bedt om, at vi fører de her sager mod dem. Når de opfører sig på den måde overfor vores medlemmer og kun tænker på profit før mennesker, så må vi tage erstatningssagerne ved domstolen”, fastslår forbundsformanden.

”I 2011 kan vi ikke have at en stor virksomhed udsætter deres ansatte for den slags. Deres grådighed er ikke nogen undskyldning. LM har fokuseret på aktionærernes overskud, hvilket jo dokumenteres ved Berlingskes afsløring af forholdene på LM’s fabrikker globalt.

LM Wind Power har en årsomsætning på over 5 milliarder kroner og ejes af kapitalfonden Doughty Hanson.

”De her afsløringer giver et billede af en særdeles kynisk ejerkreds, der kun tænker i profit.”


Tilfreds med minister

”Det er meget sjældent, jeg roser er ministeren, men i denne sag har hun reageret hurtigt og kontant, og jeg er tilfreds med, at hun vil kigge Arbejdstilsynet efter, for det er da utroligt, at de kan sende så mange påbud, uden der sker yderligere”, siger 3F-formanden.

”Jeg håber, at ministen vil inddrage fagforbundene i det konkrete arbejde, så vi kan stille de nødvendige spørgsmål, der skal til, når vi vil føre erstatningssager for medlemmerne ved domstolene”.

I næste uge beslutter 3F, om der skal afholdes et stormøde for alle LM-ansatte, og om der skal sendes breve ud til alle medlemmer i de konkrete afdelinger.

ANMELD DIN SKADE

Alle nuværende og tidligere LM-ansatte, der er syge eller har været syge, skal hurtigst muligt kontakte Arbejdsskadestyrelsen via:

- Telefon 72 20 60 00. Sig du skal tale med chefkonsulent Rikke Nissen, der er kontaktperson i den særlige enhed, der skal undersøge LM-ansatte.

- Eller send e-mail til [email protected] – Att. Rikke Nissen.

- Du kan også selv anmelde din sygdom eller arbejdsskade via Arbejdsskadestyrelsens hjemmeside: www.ask.dk. Her er et Link
til en online anmeldelsesblanket.


- Du kan også gå til din egen praktiserende læge. Lægen har pligt til at anmelde din sygdom eller arbejdsskade.

"Vi vil virkelig opfordre alle til at ringe til os, hvis de har en mistanke om, at deres helbred kan være påvirket af arbejdet for LM Wind Power (LM Glasfiber)," siger Birgitte Lyhne Broksø, pressechef i Arbejdsskadestyrelsen.

 

Tip os om LM

Har du arbejdet for LM Glasfiber (LM Wind Power), eller har du et tip om LM, så skriv til journalisterne, der står bag sagen: Jens Peter Kildevang: [email protected] eller tlf. 27 13 65 50. Eller kontakt journalist Morten Frich: [email protected]