3F: Styrelse gav os den kolde skulder

8. feb 2011, 12:06
Vi fik en kold skulder fra styrelse, lyder det fra ufaglærtes fagforening.

De ufaglærtes fagforening 3F gjorde flere gange Arbejdsmarkedsstyrelsen opmærksom på sin utilfredshed med indholdet på den statslige hjemmeside, seasonalwork.dk.

Siden formidler billige østarbejdere til landmænd. I årevis har styrelsen rådgivet landmænd til at lade østarbejderne sove i stalden, når det regner og til at smide dem på porten, når de gør vrøvl.

Læs også: Smid din østarbejder på porten

"Men vi fik en total kold skulder. Vi fik bare at vide, at der ikke var noget lovstridigt ved den hjemmeside, og at det skulle vi ikke blande os i," siger Morten Fischer Nielsen faglig sekretær i den grønne gruppe i de ufaglærtes fagforening 3F.

Forsvaret fra 3F kommer, efter at Dansk Folkeparti har beskyldt fagbevægelsen for at være for sløv, siden den slags råd kan ligge på en statslig hjemmeside i flere år uden, at fagbevægelsen gør noget.

Vi er ikke kontrolorgan

"Vi har faktisk gjort styrelsen opmærksom på hjemmesiden flere gange. Men vi har jo ingen magt til at forlange indholdet ændret. I øvrigt er vi ikke kontrolmyndighed og skal ikke tjekke, hvorvidt en styrelse lever op til lov og ret på sin hjemmeside," siger Morten Fischer Nielsen.

Hjemmesiden er nu ændret og Arbejdsmarkedsstyrelsen har beklaget sidens indhold.

Læs også: Vi beklager dybt

"Det tror jeg sker, fordi regeringen kan mærke nye politiske vinde blæse i befolkningen her før valgkampen. Før var det ok med regeringen, at arbejdsgivere behandlede østarbejdere som svin. Men nu har befolkningen fået øjnene op for, hvordan dens regering er. Så går det lige pludselig ikke længere at have den slags liggende på en statslig hjemmeside," siger Morten Fischer Nielsen.

3F:

"Regeringen kan mærke nye politiske vinde blæse i befolkningen her før valgkampen. Før var det ok med regeringen, at arbejdsgivere behandlede østarbejdere som svin. Men nu har befolkningen fået øjnene op for, hvad det er for en regering den har."

Kilde: Morten Fischer Nielsen faglig sekretær i den grønne gruppe i de ufaglærtes fagforening 3F.