3F: Pia K. opfører sig som en mafiaboss!

11. sep 2010, 16:55
Poul Erik Skov nævnte ikke 12 minutter en eneste gang i sin beretning, hvor DF blev gjort til hovedfjenden

"Først får man en død fisk med posten, og hvis man fremturer, vågner man op med et afskåret hestehoved i fodenden - og så får man ikke flere advarsler."

3F-formand Poul Erik Skov Christensen gik lige i flæsket på DF's formand, Pia Kjærsgaard, da han indledte seks dages kongres i Aalborg. For Skov Christensen minder Kjærsgaard mere og mere om en mafia-boss, man ikke skal komme på tværs af:

"Først fik vi halveret dagpengeperioden. Da vi protesterede, fik vi en ekstra dummebøde i forbifarten i form af loftet på fagforeningsfradraget."

3F vil være den stærke stemme

"Det handler ikke om økonomi, det handler om at true os til tavshed, men vi vil aldrig lade os true til tavshed."

"Vi vil være den ærlige - den stærke stemme for de små i samfundet, hver eneste gang, Pia Kjærsgaard svigter dem."

Det kunne den fyldte Aalborghal lide at høre. Og de buh'ede heller ikke formanden ud, da han trak ægte rødt og lovede fuld støtte til S-SF og deres Fair Løsning. Og tilsvarende kamp mod Løkke og Pia K.

Ironien drev

Og Liberal Alliance - hvis skattepolitiske synspunkter er milevidt fra 3F's. Og ironien også mere end drev, da han skulle beskrive V, K, DF og LA:

"Så får vi en regering med Pia Kjærsgaards hjertevarme og tolerance og Saxo Banks sociale samvittighed!".

Den fik de godt i Aalborghallen.

Hvilke minutter?

Til gengæld blev de forkætrede "12 minutter" helt forbigået i talen, hvor pointerne lå som perler på snore. Men uden de besværlige 12 - de blev kun omtalt som minutterne.

"Mens modstanderne går op i at diskutere minutter, har mange glemt de muligheder, der også ligger i Fair Løsning, nemlig en voldsom satsning på at forbedre arbejdslivet for vores medlemmer," sagde Poul Erik Skov og påpegede arbejdsmiljø og sundhed som præcis det, der kan få flere 3F'ere til at kunne forblive på arbejdspladsen.

Det er bl.a. det, der skal være en del af de treparts-forhandlinger, som S-SF har som en væsentlig del af Fair Løsning. Og Poul Erik Skov Christensen brugte sin kongres til at fylde ekstra ind i forhandlingerne - som tidligst kan gå i gang om 2-3 år. Efter et regeringsskifte og efter at der er kommet øget beskæftigelse.

Starte forfra igen

3F vil have erhvervspolitikken ind i forhandlingerne, der skal sikres reel uddannelsesgaranti til de unge og så skal der ske noget på et af 3F's allerømmeste ligtorne:

Østarbejderne. 3F har i flere år lavet blokader, men kan ikke dæmme op:

"Når det er lykkedes at få tegnet en overenskomst med et polsk firma, så sejler de hjem med Swinousche-færgen og afløses af nogle nye, og så kan hele møller ellers begynde forfra," sagde Poul Erik Skov Christensen, som i øvrigt er begyndt at sige 'polakker' med tryk på første stavelse.

Derfor satser 3F nu på treparts-forhandlingerne.