3F: Krifachef lyder mere som en arbejdsgiver

10. okt 2013, 15:34
Næstformand hos 3Fs Privat, Service, Hotel og Restaurantsektor, John Frederiksen: Vi arbejder hver dag hårdt for at tegne nye overenskomster.

"Helt grundlæggende må jeg spørge: Hvis interesser varetager Kristelig Fagforening egentlig? Krifas overenskomstchef lyder mere, som om han er optaget af at varetage arbejdsgivernes interesser - end sine medlemmers interesser."

Næstformand i 3F's 'privat, Service, Hotel og Restaurant'-sektor John Frederiksen er helt uforstående over for den kritik, som Kristelig Fagbevægelses overenskomstchef Kurt Bech lufter i Avisen.dk.

Kritikken af 3F fra Krifas overenskomstsvar kommer i kølvandet på en rapport fra Aalborg Universitet, der konkluderer, at Krifas overenskomster på hotel- og restaurationsområdet er ringere end 3F's på 20 ud af 23 punkter.

"Hos 3F varetager vi medlemmernes interesser. Det er dét, vi er sat i verden for. Det er medlemmerne, der for eksempel har bedt os prioritere en høj timeløn, og så har vi kæmpet den hjem."

Kæmper nu for fagtillæg

Har Krifas overenskomstchef ikke en pointe i, at det er problematisk med samme timeløn til ufaglærte og faglærte?

"Vi har kæmpet en mindste-timeløn på 140 kroner hjem. Til faglærte og ufaglærte, men vi vil da meget gerne have et fagtillæg oveni på 10 procent til de faglærte. Selvfølgelig vil vi da det. Det står kampen så om lige nu."

Overenskomstdækningen på hotel- og restaurantområdet ligger kun på 25-30 procent. Krifa mener, 3F skræmmer arbejdsgiverne langt væk med jeres alt for dyre overenskomster. Har de ikke en pointe?

"Hotel-området er fuldstændig overenskomstdækket, men det er rigtigt, at vi står over for en meget stor udfordring på restaurant-området. Vi arbejder hver eneste dag hårdt for at tegne nye overenskomster. Og allerhelst med kæder. Til dato i år har vi indgået 70 overenskomster, og senest har vi tegnet overenskomst med Claus Meyers forskellige forretninger, som nok dækker 400-500 ansatte," siger John Frederiksen.