3F'er langer ud efter Morten Østergaard: - Du ignorerer fakta

21. nov 2019

Om Peter Bøgh Kjærulff

Udlært tømrersvend, formand for byggegruppen, 3F Frederiksberg OG medlem af Erhvervsskolen Nordsjællands bestyrelse.

SÅ OPGAV DE RADIKALE (for denne gang) at kæmpe for en sænkning af beløbsgrænsen for at importere udenlandsk arbejdskraft uden for EU. Og endelig tør jeg godt sige, for partiet mangler stadig at fortælle, hvorfor det er så vigtigt at importere mere arbejdskraft uden for EU, når det indre marked allerede tilbyder over 15 millioner ledige.

Sammen med arbejdsgiverne har de sunget en uskøn duet, hvis eneste formål har været at skræmme os til at tro, at vores industrier kunne gå i stå, hvis ikke vi fremtryllede flere ledige, som virksomhederne kunne ansætte. De vil have os til at tro, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i hobetal!

I bund og grund handler dette om, at De Radikale ikke ønsker fuld beskæftigelse, da dette begrænser virksomhedernes mulighed for at holde lønnen nede
Peter Bøgh Kjærulff, formand Byggegruppen, 3F Frederiksborg

Men sådan er virkeligheden bare ikke, og derfor er der også flere ting, som ikke harmonerer i dette noget forlorne nødråb fra De Radikale.

FOR DET FØRSTE vil De Radikale ikke forholde sig til, at vi har flere tusinde unge, som virksomhederne har mulighed for at tage i lære.

LÆS OGSÅ: Østergaard står fast: Vi skal have mere udenlandsk arbejdskraft

For det andet lukker de øjnene for, at virksomheden har mulighed for at ansætte og opkvalificere de omkring 100.000 ledige vi pt. har i Danmark.

For det tredje - skulle de danske ledige ikke være nok - så giver EU’s indre marked adgang til de 28 EU-landes omkring 15,5 millioner ledige.

Vi må virkelig være i noget af et vækstvakuum, hvis ikke over 15 millioner mulige ansættelsesforhold er tilfredsstillende for de danske virksomheder – eller også er De Radikale og Danmarks arbejdsgivere bare umådeligt forkælede, hvis de forventer, at de blot kan plukke ansatte ned fra et menneskeligt supermarked som et tilfældigt slagtilbud i Bilka.

DE RADIKALE PLEJER at slå sig selv op på, at deres politik handler om mennesker, men i denne sag skyder de helt forbi, og derfor virker De Radikale med Morten Østergaard i spidsen også fuldstændig faktaresistente. I bund og grund handler dette om, at De Radikale ikke ønsker fuld beskæftigelse, da dette begrænser virksomhedernes mulighed for at holde lønnen nede.

LÆS OGSÅ: Disse 190 job rykker udlændinge nu tættere på

Derfor forsøger de, uagtet konsekvenserne for den almindelige arbejder, at øge udbuddet af arbejdskraft. Desværre for dansk politik, så tør De Radikale ikke sige deres reelle politiske dagsorden højt, og jeg frygter, at det alene er manglen på 90 mandater, som tvinger partiet i en alternativ retning.

Må dette være et nødråb til de, som overvejer at sætte deres kryds ved De Radikale ved næste valg. Vores samfund har ikke brug for at tiltrække flere ledige, men derimod at opkvalificere og uddanne vores ledige, og det ansvar er ikke kun samfundet, men også vores arbejdsgiveres ansvar.

LÆS OGSÅ: Revser Metal-formand: "Du gør grin med mine kolleger"

I sidste ende er dette en økonomisk gevinst for den enkelte, virksomheden og samfundet.