I løbet af tre år har fire tillidsrepræsentanter sagt farvel til et nathold på et Coop-lager. (Arkivfoto) Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

3F: Tillidsrepræsentanter forfølges på lager

25. apr, 08:34
Fire tillidsrepræsentanter på Coops lager i Hasselager er bortvist, væltet eller købt ud af jobbet på tre år.

3F Transport er stærkt kritisk over for, at der er forsvundet fire tillidsrepræsentanter på natholdet på Coop’s lager i Hasselager på tre år – et problematisk højt antal, der underminerer tillidsrepræsentant-institutionen. Coop afviser kritikken og mener, at samarbejdet fungerer fint.

LÆS OGSÅ: Folketinget afsætter millioner til udsatte

Det skriver Fagbladet 3F.

Senest blev en fællestillidsrepræsentant bortvist 21. marts 2020. Forinden var to tillidsrepræsentanter blevet købt ud af jobbet af Coop med en frivillig aftale og en pose penge, mens en enkelt tillidsrepræsentant blev væltet af kollegaerne.

Den bortviste fællestillidsrepræsentant føler sig stærkt uretfærdigt behandlet af Coop. Han ønsker ikke at udtale sig i sagen, før den er blevet afgjort ved en faglig voldgift.

- Grunden til bortvisningen er angiveligt, at han havde besøg af en medarbejder fra den lokale 3F-afdeling i 38 minutter uden at have spurgt om lov først. Det er en uhyre tynd bortvisning, siger forhandlingssekretær i 3F Transport, Karsten John Kristensen, og fortsætter:

- Der har været holdt elektronisk mæglingsmøde i sagen uden resultat. Kollegaerne i Hasselager er naturligt nok meget frustrerede over situationen.

Karsten John Kristensen mener, at tillidsrepræsentanter fra 3F er ildeset af ledelsen.

- Hvorfor i alverden skulle Coop ellers vælge at bruge en stor pose penge på at slippe af med dem? Nogle af tillidsrepræsentanterne har kæmpet med ledelsen fra dag ét om stort set alt. Det er ikke underligt, at de til sidst kaster håndklædet i ringen og accepterer en ordning. Den kan man da godt kalde frivillig, siger han.

De frivillige fratrædelsesaftaler er omfattet af en tavshedsklausul, så det er ikke muligt at få detaljer om aftalerne.
I strid med aftalerne

Fagbladet har forelagt Coop i Hasselager kritikken. Logistikdirektør Nicolaj Boysen ønsker kun at svare på mail og kan ikke udtale sig om personalemæssige sager.

- Jeg vil meget gerne understrege, at Coop har et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med 3F på alle lagre og et velfungerende overordnet samarbejdsudvalg. Der vil fra tid til anden opstå uoverensstemmelser mellem 3F og Coop. For så vidt angår langt hovedparten af disse er vi i stand til at finde løsninger via det almindelige fagretslige system, hvor sagerne behandles hurtigt og effektivt, skriver Nicolaj Boysen.

Han pointerer, at han generelt oplever et godt samarbejde med de tillidsvalgte, og at der er et velfungerende samarbejdsudvalg mellem ledelse og medarbejdere på tværs af alle faggrupper i Hasselager.

- Vi kan ikke genkende en hård og konfrontatorisk linje, men alene en linje om, at vi gensidigt overholder vores aftaler. At der undervejs har været uenighed, ser vi som en naturlig ting, og der har vi heldigvis et velfungerende fagretsligt system til at håndtere det, såfremt det ikke løses lokalt, siger Nicolaj Boysen.

LÆS OGSÅ: Plejehjem - Organisationer kræver flere corona-test