3F's Aalborgs industrigruppe med Benny Vinther i spidsen siger nej til det indgåede forlig på industriområdet. Foto: 3F Aalborg

Stor 3F-afdeling siger nej til forlig: 50 øre er ikke nok

10. feb 2020, 20:27
3F'erne i Aalborgs industrigruppe har ifølge formand Benny Vinther ikke fået de tilføjelser, som man havde sat næsen op efter.

I 3F Aalborgs industrigruppe er man langt fra tilfreds med det indgåede overneskomstforlig på industriområdet. Det er grunden til, at gruppen har valgt at vende tommelfingeren nedad til forliget, forklarer formand Benny Vinther Jensen ttil A4 Arbejdsliv.

LÆS OGSÅ: Ny industrioverenskomst kan løse problemer med mindsteløn i byggeriet: 'Dem, der kommer til at betale, er alle skiderikkerne'

- Vi har ikke fået de tilføjelser, som vi har sat næsen op efter, siger Benny Vinther Jensen. 

Han henviser til, at man havde krævet væsentlige forhøjelser af mindstelønnen, men at kravet ikke er blevet indfriet. I aftalen mellem DI og CO-industri stiger mindstelønnen med 2,50 kroner om året, i alt 7,50 kroner i de tre år aftalen løber.

- Det mener vi ikke, at 50 øre mere, end vi plejer at få, er. Det er ikke en væsentlig stigning af mindstelønnen. Så har vi også krævet en styrkelse af vores tillidsrepræsentanter, men vi kan se, at vi som 3F’ere ikke kommer i mål med de resultater, som vi mener, at vi skal have, siger Benny Vinther Jensen til A4 Arbejdslivs og tilføjer:

- Derudover vil vi også gerne styrke tillidsrepræsentanterne i arbejdstidsspørgsmålet og styrke vores medlemmer. Vi må sige, at vi er umådeligt fleksible. Vi kan jo varsles til hvad som helst, hvis der er 24-timers varsel. Jeg ved ikke, hvad funktionærerne ville sige til, at deres arbejdstid blev lavet om med det varsel.

Formanden for 3F Aalborgs industrigruppe forklarer, at medlemmerne vil have magten tilbage over deres egen arbejdstid, som de føler, at de har givet køb på i de senere års overenskomstforhandlinger. 

- Vi har forlangt forlængelser af varslerne, men også, at vi fik nogle rettigheder i overenskomsten, hvor vi kunne gå ind og kræve, at vi i en periode mødte på andre tidspunkter, så der også bliver taget sociale hensyn, siger han. 

LÆS OGSÅ: Konflikt kan ramme over 600.000 ansatte: Sådan er du sikret ved strejke eller lockout