36 timers snak om tørre tal

27. feb 2011
Teknikaliteter og tal stjal billedet fra tryghed og ligeløn i forhandlinger om nye overenskomst

Det blev hverken tryghed, ligeløn eller løn i det hele taget, der tog tiden og opmærksomheden i forhandlingerne om den ny overenskomst.

Sidst i 2008 endte forhandlingerne med demonstrerende sygeplejersker og sosuer, der forlangte kvindeløn til mandefag og flere hænder.

Denne gang var der helt stille, da de fem regioner satte alt på et bræt og brugte de første 36 timer af maratonforhandlingerne på at skubbe en ny ’reguleringsordning’ i gennem.

Den ordning, der regulerer at gennemsnittet af lønnen i kommunerne og regioner og kommuner følger gennemsnitslønnen i det private.

Må ikke kikse

Efter ikke at have talt om andet i over 1½ døgn, måtte regionerne droppe deres hovedkrav nærmest fuldstændig i nat. Til gengæld røg alle krav fra medarbejderside om tryghed ved fyringer og andet helt af bordet.

Alligevel mener Ellen K. Lykkegaard, forhandler for KTO og formand for den offentlige gruppe i 3F, at det var det værd kæmpe mod reguleringsordningen.

”Det er meget vigtigt, at reguleringsordningen bliver lavet grundigt, ordentligt og rigtigt, fordi det kan gå så galt for vores medlemmer. Hvis vi kikser på at lave en ny reguleringsordning er det lige slemt som, hvis vi kikser på at forhandlede de generelle lønstigninger,” siger Ellen K. Lykkegaard.

Hvis ordningen bliver lavet om, kan især de lavest lønnede nemlig sakke bagud med deres løn. Nu er det endt med, at regionerne skal analysere på ordningen de næste to år og man skal tale om den igen ved næste forhandling i 2013.

Mindre i indkøbskurven

Ligesom i kommunerne måtte de ansatte nøjes med 0 kroner i lønstigning i 2011 og 2,65 procent året efter. Inflationen bliver cirka 4 procent, så sygeplejersken på indkøb får altså råd til mindre de næste to år.

Formand for sosuerne i regionerne, Dennis Kristensen fra FOA,  kalder det for ’noget rigtigt møg’, at det ikke lykkedes at få mere hjem i løn i 2011.

Han havde også selv været ude med et slogan om ”Tryghed frem for løn” for sine medlemmer. Men det blev der ikke noget af. Ikke engang som i kommunerne, der har lavet en ”tryghedspluje”, man kan søge penge fra som fyret.

”Det blev blankt afvist at give noget med tryghed. Nu må vi overveje at prøve at gøre noget for vores egne medlemmer ved FOAs forhandling. Men vi fik sikret reallønnen i 2012 og beholder seniordagene, og jeg synes, det endte med, at regionerne kastede håndklædet i ringen,” siger Dennis Kristensen.

Mere til de dygtigste

Men Jens Stenbæk, chefforhandler for Regionerne og formand for synes ikke, det var en fejl at smide alle kræfter ind på at få lavet en reguleringsordning lavet om – for så at opgive det til sidst.

Hen mener, at ordningen er meget vigtig for regionerne. For hvis de giver nogle få mere i løn, så er ordningen i følge ham skruet sådan sammen, at alle i næste periode så skal have mere.

"Vi vil selv kunne bruge lokallønnen til at belønne de dygtigste medarbejdere og team. Men som det er nu, så holder vi os tilbage, fordi vi ender med at bruge pengen to gange ,” siger Jens Stenbæk.

Han er glad for at have lavet en overenskomst, der er ”særdeles økonomisk ansvarlig”.

Ellen K. Lykkegaard fra 3F er også tilfreds med overenskomsten.

”Det er en meget smalt forlig, men det bedst opnåelige . Jeg er glad for, at vi kun har en to-årig overenskomst. Så er der forhåbentlig kommet gang i hjulene igen og vi er kommet ud af krisen, så vi kan komme til forhandlingsbordet igen og få noget mere i løn,” siger hun.