20181023-184458-3-1920x1282we__1_
Fagforbund kræver erstatning til dem, der bliver ramt af COVID-19 på jobbet. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

36-årig sosu-assistent døde med corona: Fagforbund kræver erstatning

17. apr 2020, 19:49
Dennis Sørensen døde bare 36 år gammel efter at være blevet smittet med COVID-19. Han arbejde til dagligt med corona-smittede patienter. Nu håber fagforbund, at efterladte kan få erstatning.

En blot 36-årig ansat på Bispebjerg Hospital døde efter at være blevet smittet med COVID-19 den 14. april. Det fortæller den afdødes far til B.T. Årsagen til, at faderen, Peter Lynge Sørensen, fortæller sin historie, er, at han vil advare om, at det ikke kun er ældre og sårbare, der kan du af virussen. 

LÆS OGSÅ: Staten har opkrævet for mange milliarder til praktikophold

- Jeg synes ikke, hans død skal være forgæves. Folk tulrer rundt og tror, at fordi de er unge og raske, så er de ikke i fare, men det passer ikke. Det kan ramme alle folk, og det er der alt for mange, der ikke forstår. Dennis var vitterligt sund og rask, men døde alligevel.

Ifølge Peter Lynge Sørensen fik sønnen, Dennis Sørensen, symptomer på sygdommen i starten af april. Men dem 6. april blev han testet negativ for COVID-19. Få dage senere faldt han om, og blev hastet til Hvidovre Hospital. Den 14. april blev han overflyttet til Rigshospitalet, hvor han senere døde.

Dennis Sørensen arbejdede som social- og sundhedsassistent med COVID-19-smittede patienter.

Hospitalet oplyser, at de ikke ved, om Dennis Sørensen er smittet i forbindelse med sit arbejde på hospitalet, men hospitalsdirektør Anne Jastrup bekræfter i skriftligt svar til avisen, at Dennis Sørensen har arbejdet med covid-19-patienter.

LÆS OGSÅ: Ellemann-Jensen langer ud efter Mette F: "Det er respektløst"

Hvis det kan bevises, at Dennis Sørensen blev smittet på jobbet, er det muligt, at hans efterladte kan få erstatning.

En  række fagforbund kræver i øjeblikket svar på, om ansatte, der er særligt udsatte for smitte på jobbet, kan få erstatning 

- Medlemmerne vil vide, om de kan få erstatning, hvis de bliver så syge, at de mister deres arbejdsevne. Og om deres efterladte får erstatning, hvis de dør. Det er heldigvis langt de færreste, der bliver alvorligt syge af det her. Men man kan ikke vide det. Og derfor må vi have ren besked, siger Mona Strib, der er formand for FOA til Information. 

En række forbund for offentligt ansatte har skrevet en appel til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som er den myndighed, der træffer afgørelser efter arbejdsskadeloven.

Appellen, som Information har set, er underskrevet af Forhandlingsfælleskabet og CFU, som er sammenslutningerne af fagforbund på det offentlige område, og som består af alle fagforbund for ansatte i staten, regionerne og kommunerne.