- Jeg håber, at midlerne fra varslingspuljerne kan være med til, at flere af dem, der ikke lige nu er brug for i branchen, hurtigt kan finde et nyt arbejde, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

300 ansatte fyret: Minister klar med millionstøtte

25. jun 2020, 20:00
2,59 millioner kroner fra en særlig pulje skal hjælpe fyrede i Billund Lufthavn videre i nyt job.

309 ansatte i Billund Lufthavn skal nu ud og finde et nyt arbejde, efter lufthavnen har varslet dem fyret.

Det er et kraftigt fald i lufttrafikken på grund af coronakrisen, der får lufthavnen til at reducere personalestaben. Det lokale jobcenter vurderer, at det bliver svært at få de fyrede videre i job, da mange af dem er specialiseret til lufthavnsdrift.

LÆS OGSÅ: Topadvokat om corona-arbejdsskader: Nye tal ændrer intet

Det får nu beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til at bevilge 2,59 millioner kroner fra den såkaldte varslingspulje, som blandt andet skal gå til sparring og hjælp til jobsøgning. Samtidig vil man forsøge at opkvalificere de tildigere lufthavnsansatte til brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft som eksempelvis sosu-området og inden for industri- og transportbranchen.

- Det er ærgerligt at høre om afskedigelserne i Billund Lufthavn og særligt i en tid, hvor arbejdsmarkedet er presset af højere ledighed på grund af corona-krisen. Det overrasker mig desværre ikke, for flybranchen og dermed også lufthavne er særlig hårdt ramt i denne ekstraordinære tid, siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Formålet med varslingspuljen er at iværksætte indsatser for medarbejdere i forbindelse med større afskedigelser af stor betydning for et lokalområdet.

Normalt kan der bevilges midler, hvis en virksomhed fyrer mindst 50 procent af medarbejderne på et sted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan dog give dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang. Og det er netop, hvad beskæftigelsesministeren har gjort i dette tilfælde.

- Jeg håber, at midlerne fra varslingspuljerne kan være med til, at flere af dem, der ikke lige nu er brug for i branchen, hurtigt kan finde et nyt arbejde, siger Peter Hummelgaard.