30 fængslet for bandekriminalitet

9. okt 2008
Politiet har i løbet af den seneste måned varetægtsfængslet over 30 personer med tilknytning til rocker og bandemiljøet.

 

Det viser en foreløbig status fra Justitsministeriet over indsatsen mod bandekriminailitet i København, Århus og Odense.

Udover fængslingerne er der rejst over 100 sigtelser for overtrædelse af våbenloven og beslaglagt flere end 200 ulovlige skydevåben.

Alene i København har politiet gennemført 30-40 ransagninger i bande- og rockermiljøet og foretaget over 3.000 visitationer.

"Politiet har lagt et massivt pres på bandemiljøet. Bandemedlemmerne stresses i øjeblikket på alle fronter, og der efterforskes målrettet mod ledende personer i miljøet," siger justitsminister Brian Mikkelsen (K).

Han understreger, at Danmark ikke vil acceptere bandeopgør i Danmark.

"Vores kamp mod banderne skal være hård og konsekvent. De kriminelle skal mærke konsekvenserne af deres handlinger, og borgerne skal ikke være utrygge ved at færdes på gader og stræder. Vi vil derfor fortsætte indsatsen, så længe det er nødvendigt," siger han.

Justitsministeren har i dag på et samråd i Folketingets Retsudvalg redegjort nærmere for de foreløbige resultater af politiindsatsen.

/Newspaq/

faktaboks