29årige Regitse styrer mod hotelbranchen

22. sep 2013, 14:00
Der er nye muligheder for akademikerne i hotelbranchen. Et nyt projekt skal føre de to faggrupper sammen.

Denne sommer blev Regitse Brun uddannnet som ervhervsøkonom.

Drømmen var oprindeligt at blive brandmanager i en fødevarevirksomhed.

Men da ledigheden i akademikerbranchen er høj, og tilbuddene ikke ligefrem væltede ind, fik hun gennem sit jobcenter kontakt til et nyt projekt, der skal få akademikerne ud i hotelbranchen.

"Jeg har virkelig glædet mig til at starte. For selvom jeg har siddet på skolebænken i fem år, er jeg stadig ikke helt sikker på hvad jeg vil, og det har jeg mere mulighed for at finde ud af nu, for i hotelbranchen kan man prøve mange forskellige ting af," siger hun.

En af de ting, der tiltaler hende ved branchen er, at den rummer nogle anderledes muligheder for at gøre karriere, end i de traditionelle jobtyper.

"Jeg kan godt lide det med, at man kan starte fra bunden, og arbejde sig op til at være marketingsmanager i en stor hotelkoncern. Det er anderledes end den klassiske akademiske måde, hvor der er forventninger til dig, når du kommer ud med den og den titel."

Branchen rummer også en god kontakt med mennesker, og nogle gode muligheder for at komme ud og rejse. Derfor håber Regitse, at hun på længere sigt kan blive ansat på et hotel i udlandet.

Hotel-undervisning

Regitse Brun er en af de 28 akademikere, der gennem et nyt beskæftigelsesprojekt, har fået øjnene op for hotelbranchens jobmuligheder.

Ledigheden blandt akademikerne er fortsat stigende, og derfor har Regitse Brun, ligesom mange andre akademikere, måtte søge job i alternative brancher.

Og da hotelbranchen for tiden mangler innovation, er det et af de oplagte steder at søge hen.

Derfor skal hun de næste uger prøve kræfter med det nye pilotprojekt "Akademikere i hotelbranchen".

Det er analyse- og træningsvirksomheden Helpahead, der sammen med Københavns kommune står bag projektet, der indtil videre har 130 hoteller tilknyttet.

"Akademikerne er kendetegnet ved, i høj grad at kunne tænke ud af boksen. De har en uskyldsren tilgang til branchen. Det er den, vi vil bringe i spil," siger Henning Kaae Glarvig fra Helpahead.

Projektet er netop startet i mandags, og Regitse, og de andre akademikere, skal gennem de næste fem uger af projektets forløb undervises i hotelbranchen.

Herefter får de til opgave at komme op med en løsning, på et af problemstillinger, som de 130 hoteller står med. Løsningen præsenteres for hotelejerne og målet er, at mindst 70 procent af kursisterne skal få et job gennem projektet.