20200812103305466_1000
PolitiAnklagemyndigheden ved Fyns Politi sigter en 29-årig mand for at have dræbt en 28-årig mand med knivstik. Den 28-årige blev stukket tirsdag aften, og natten til onsdag afgik han ved døden. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

28-årig er død efter knivstik - mand sigtes for drab

12. aug 2020, 10:39
En 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet i en sag om et dødeligt knivstikkeri i Munkebo på Fyn.

En 28-årig mand afgik natten til onsdag ved døden, efter at han tirsdag aften blev stukket i maven med en kniv i Munkebo nordøst for Odense.

Efter knivstikkeriet blev to mænd på 25 og 29 år anholdt.

Den ældste har onsdag været fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense. Her har en dommer besluttet at varetægtsfængsle ham i foreløbig fire uger - altså indtil den 9. september.

Det oplyser politikommissær hos Fyns Politi Jack Liedecke.

Den 29-årige er sigtet for drab, mens den 25-årige indtil videre er sigtet for drabsforsøg. Sidstnævnte er i øvrigt blevet løsladt, da politiets jurister har vurderet, at der ikke er grundlag for at fængsle ham.

Den sigtede, der er blevet fængslet, nægter sig skyldig i drab.

- Han erkender at have stukket den forurettede med en kniv, men det skal være sket i en form for nødværge, forklarer Jack Liedecke.

Både den 29-årige og den 25-årige blev i første omgang sigtet for drabsforsøg. Men da offeret natten til onsdag afgik ved døden, blev sigtelsen ændret for den enes vedkommende, så den nu omhandler drab.

Knivstikkeriet skete på Nørregade i Munkebo. Den 28-årige blev bragt på hospitalet i kritisk tilstand efter at være blevet stukket i maven. Han døde efterfølgende.

Det er foreløbig uvist, hvad baggrunden for det voldelige opgør var.

Politikommissær Jack Liedecke fortalte tidligere onsdag, at de to sigtede og offeret havde en relation. Men han kom ikke nærmere ind på, hvor godt de kendte hinanden.

Han afviste samtidig, at knivstikkeriet har rod i en bandekonflikt eller i konflikter i det kriminelle miljø i øvrigt.

/ritzau/