26-årige Benjamin Foss Kristoffersen bor i et telt i skovene ved Aarhus, hvor han sover i en sovepose. (Arkivfoto) Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

26-årige Benjamin bor i et telt: "Det er noget lort"

13. feb, 11:52
I perioden fra 2009 til 2019 er antallet af hjemløse i Aarhus fordoblet. Iblandt dem finder man 26-årige Benjamin Foss Kristoffersen.

Mens de fleste unge bor på værelser, kollegier eller i ungdomsbolig, må den 26-årige hjemløse Benjamin Foss Kristoffersen tage til takke med et telt ved vandkanten i Marselisborgskovene i Aarhus. Selvom der ikke er noget i vejen med udsigten over Aarhus Bugt, er han langt fra tilfreds med sin situation, skriver Vejle Amts Folkeblad.    

LÆS OGSÅ: S-borgmester truer med afgang - "Jeg gider sgu da ikke det her længere"

- Det er noget lort, at man skal være hjemløs i et land som Danmark. At der går mennesker - også børn - rundt og sulter. Jeg er jo ikke den eneste, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge de seneste tal er antallet af hjemløse dykket en smule. Men det ændrer ikke ved, at der i 2019 samlet set var 750 hjemløse i landets næststørste by, mens tallet i 2009 var 466. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I modsætning til sine jævnaldrende, der bor med tag over hovedet, bliver Benjamin nødt til at forholde sig til vejrudsigten.

Søndagens stormvejr er forbi, og den unge mand forsøger at varme sit telt op med et petroleumslampe og et gasblus. Hvis det ikke er tilstrækkeligt til at holde varmen, må han krybe ned i sin sovepose for at holde kropstemperaturen oppe. 

Benjamin har dog ikke de store problemer med blæsevejr. Til gengæld er han ikke glad for den kulde og fugt, der følger med regnen. Den trænger nemlig ind alle steder. 

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller om skilsmissen - "Det er pissesvært"