En 24-årig mand er sigtet for svindel for mere end 130.000 kroner. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

24-årig fængslet for svindel på Den Blå Avis

27. maj 2020, 07:56
En 24-årig mand er indtil videre blevet varetægtsfængslet i tre uger og sigtet for bedrageri for mere end 130.000 kroner.

Massivt svindel med salg af elektronik på dba.dk er årsagen til, at en 24-årig mand fra Aalborg tirsdag blev varetægtsfængslet og sigtet for bedrageri, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Område afspærret efter blodigt overfald - hundepatrulje i aktion

Den sigtede satte ifølge politiet elektronik til salg til konkurrencedygtige priser på siden, selvom han hverken var besiddelse af varerne eller havde til hensigt at leve op til sin del af aftalerne. På den måde lykkedes det ham via omtrent 175 handler at franarre køberne mere end 130.000 kroner. 

- Det er et omfattende tilfælde af bedrageri på internettet, der er tale om i denne sag, udtaler politikommissær Troels Jul Kjærgaard og tilføjer:  

- Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand i sagen.

Nordjyllands Politi fortsætter i de kommende uger efterforskningen af sagen. Politikredsen vil dog ikke udelukke, at de fremadrettede efterforskningsskridt giver anledning til, at der føjer sig yderligere anmeldelser til sagen.  Troels Jul Kjærgaard benytter også lejligheden til at minde borgerne om, at man skal huske at udvise forsigtighed, når man handler på internettet.

- Tænk dig om. Brug din sunde fornuft. Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det ofte tilfældet, udtaler han og tilføjer:

- Tegnene på svindel kan være forskellige, men stol på din mavefornemmelse – så du ikke mister dine penge i en internethandel. 

LÆS OGSÅ: Parti opretter støttehjemmeside til Støjberg

Her er politiets råd til handlende på nettet:

  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan fx være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek, om sælger er NEM-id valideret.
  • Læs flere råd her: https://politi.dk/forebyg/it-relateret-oekonomisk-svindel/undgaa-bedrageri-ved-privat-koeb-og-salg
  • Er skaden sket? Så anmeld it-kriminalitet til politiet her: https://politi.dk/anmeld/it-relateret-oekonomisk-kriminalitet