Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

200 ansatte fyret: Nu får de hjælp til nyt job

17. nov 2019
It-kurser, cv-hjælp, jobmesser. Millioner fra varslingspuljer skal hjælpe afskedigede vindmøllearbejdere i Aalborg væk fra arbejdsløsheden.

Knap 200 timelønnede får nu hjælp til jobsøgning. De blev i slutningen af september fyret fra Siemens’ vindmøllefabrik i Aalborg. Det skriver Fagbladet 3F.

- Mange af vores medlemmer i industrien er vandt til at cykle rundt og snakke med arbejdsgivere, når de skal søge nyt job, og synes det er underligt, at de skal på kursus. Men selv inden for vores branche kommer der flere og flere jobs, hvor det er nødvendigt at kunne skrive en ansøgning og et cv, siger Benny Vinther Jensen, formand for Industrigruppen i 3F Aalborg.

Læs også: TV2 vært ramt af angst

Beskæftigelsesministeriet har givet 5,6 millioner kroner fra de såkaldte varslingspuljer til at bringe dem videre i nyt job. Og jobcenter Aalborg har sat en pakke sammen til dem i et såkaldt ”håndholdt vejledningsforløb”.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem videre. Vi ved, at det er fagligt dygtige folk, og jeg hører, at der allerede nu er interesse fra andre virksomheder for at hyre nogle af de opsagte medarbejdere, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune.

Jobmesse og workshops

Jobcentret i Aalborg har sammensat et forløb med workshops, individuelle samtaler, hotlinetelefon, facebook-grupper, it-kurser, hjælp til at skrive ansøgninger og meget mere. Den 25. november er der en jobmesse.

- Det kan også være nødvendigt for nogle af skifte branche. Det kræver en del vilje at komme derhen. Så er det godt, at man kan få hjælp fra de tilbud, som jobcentret giver, siger Benny Vinther Jensen.

Afskedigelserne blev varslet i slutningen af september. De første fratræder 20. december, nogle har længere opsigelsesvarsel og stopper først til februar. De fyrede har fri adgang til kurser fra Industriens Kompetenceudviklkingsfond (IKUF) i hele opsigelsesperioden.

Det regionale arbejdsmarkedsråd kan via varslingspuljerne give penge, hvis en virksomhed fyrer mindst halvdelen af arbejderne på en virksomhed med mindst 100 ansatte.

Beskæftigelsesministeren kan dog give en dispensation, hvis muligheden for at finde et andet job er begrænset, eller der er tale om afskedigelser af et “ikke ubetydeligt omfang”. Det har været tilfældet her.

Ud over Aalborg går pengene også til fyrede fra fabrikkerne i Brande og Herning.