20 Krifaledere på højrekristen konference

17. dec 2013, 12:34
Tidligere Krifamedarbejder: Koncernchef Jesper Wengel er udmærket klar over, at Willow Creek er en religiøs organisation

Omkring tyve ledere fra Krifa deltager typisk i Willow Creek Community Church' årlige video-konferencer i København.

Det oplyser en Krifa-kilde med indgående kendskab til Krifas store engagement i Willow Creeks globale, kirkelige vækkelses-arbejde over for Avisen.dk

Seneste konference fandt sted i Københavns Kulturcenter i Københavns nordvestkvarter 25.-26. oktober i år. Centeret er ejet af Pinsekirkerne i Danmark.

"Video-konferencerne er en tro kopi af leder-konferencerne i Chicago, som Krifas koncernchef Jesper Wengel og Krifas formand Søren Fibiger jo deltager i hvert eneste år. Indtil for et par år siden deltog måske 60-80 ledende Krifa-medarbejdere i video-konferencen i København. Nu om dage deltager vel omkring tyve ledende Krifa-medarbejdere", siger Krifa-kilden til Avisen.dk

Baggrunden for at der nu deltager færre ledende Krifa-medarbejdere i Willow Creek-konferencerne, er, forklarer kilden, den enkle, at Krifa i dag kun dækker deltagernes konference-gebyr på 1.095 kroner per næse.

Tidligere dækkede Krifa også hotel-overnatning og transport til deltagerne. Krifa hyrede en bus til formålet, der kørte de ledende Krifa-medarbejdere til konferencecenteret i København og retur.

Tidligere medarbejder: "Wengel skjuler sandheden"

Krifa-kilden oplyser, at det kristne indhold i konferencerne er meget tydeligt:

"Det er jo først og fremmest kirke-ledere fra hele verden, der deltager i Willow Creek-konferencerne i USA. Så det er da ikke så mærkeligt, at konferencerne har et religiøst indhold. Men jeg forstår ikke, at Jesper Wengel lader som om, at han ikke rigtig er klar over, hvad Willow Creek står for, når han optræder på TV 2 News. Wengel er udmærket klar over, at Willow Creek er en kristen organisation - og at hele sigtet med konferencerne er at udbrede kendskabet til Jesus i hele verden. Jeg har personligt intet imod Willow Creek, men jeg synes ikke det er i orden, at Wengel forsøger at skjule sandheden over for Krifas medlemmer. Det er bare ikke i orden," siger kilden, der har været ansat i Krifa gennem flere år.

Seneste Willow Creek Community Church-lederkonference i Chicago, som koncernchef Jesper Wengel og Krifa-formand Søren Fibiger Olesen, også deltog i, havde som første taler Willow Creeks grundlægger, senior-præst Bill Hybels. Han talte i en time.

Konferencen, der havde titlen 'Lead where you are', blev afsluttet af præst ved den mega-store evangeliske vækkelseskirke North Coast Church, Chris Brown.

Han talte over emnet 'Komme Guds rige'.

Mangeårig krifa-ansat:

"Jeg forstår ikke, at Jesper Wengel lader som om, at han ikke rigtig er klar over, hvad Willow Creek står for, når han optræder på TV 2 News. Wengel er udmærket klar over, at Willow Creek er en kristen organisation - og at hele sigtet med konferencerne er at udbrede kendskabet til Jesus i hele verden"

 

Om Willow Creek Danmark

Willow Creek Association er et globalt netværk af kirkelige organisationer, der vil udruste kirker og ledere til at opfylde deres gudgivne potentiale.

Se mere på http://www.willowcreek.dk