16årig: Ja, jeg pralede nok af mordet

6. aug 2008
Sigtet for mobildrab erkendte i retten dødelig vold og at han efterfølgende fortalte vennerne om overfaldet på en måde, der kunne opfattes som pral.

I en stuvende fuld retssal i Aalborg begyndte sagen i dag mod en 16-årig dreng. Den 16-årige er tiltalt for mordet på den 48-årige musiklærer Henrik Bjerremand Kristensen om morgenen lørdag den 27. oktober sidste år ved stadion i Aalborg.

Efter det dødelige overfald filmede den 16-årige det ilde tilredte offer med sin mobiltelefon.

I retten er det i dag ifølge nordjyske.dk kommet frem, at den 16-årige efter drabet mødtes med en ven. Den 16-årige ville have venner med tilbage til gerningsstedet for at få ham til at vurdere, om den 48-årige var død eller blot kvæstet. De nåede imidlertid ikke tilbage, fordi de kunne høre, at udrykningskøretøjer var på vej.

Den 16-årige overvejede på intet tidspunkt selv at ringe 112, ligesom han ikke overvejede at melde sig selv, da han senere kunne læse sig til, at den 48-årige var død.

Om aftenen var den 16-årige til en fest. I retten erkendte han, at han til festen havde fortalt forskellige mennesker om drabet og vist en optagelse fra mobiltelefonen. Han vedgik også, at han nok talte om sin gerning på en måde, så det kunne opfattes som pral, rapporterer nordjyske.dk.

I retten erkendte den 16-årige ifølge Ritzau overfaldet på den 48-årige og erklærede sig skyldig i dødelig vold. Men han nægter sig skyldig i tiltalen for drab.

faktaboks