En 15-årig dreng, som går en skole for børn med særlige udfordringer, er idømt 40 dages betinget fængsel. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

15-årig dømt for vold mod ekskæreste: "Hun gjorde mig meget jaloux"

7. jan, 15:17
En 15-årig dreng er blevet idømt 40 dages betinget fængsel ved Retten i Kolding for at slå og sparke sin ekskæreste i skoletiden.

Mens de fleste andre unge sad på skolebænken, tilbragte en 15-årig dreng en del af mandagen på anklagebænken ved Retten i Kolding. Han var nemlig tiltalt for vold mod sin ekskæreste og tidligere klassekammerat, som fandt den 22. oktober 2019. I retten forklarede gerningsmanden, at forholdet var gået i opløsning samme dag, skriver Jydske Vestkysten

LÆS OGSÅ: TV2-profil scorer nyt job hos konkurrent

- Vi havde været på tur til Horsens Statsfængsel, og vi havde drillet hinanden på hele turen. Det gjorde vi altid. Så kedede vi os ikke. I bussen på vej hjem slog hun (ekskæresten, red.) op med mig. Det gjorde mig ikke noget, for nogle gange sagde hun det for at få ro og fred. Så det måtte hun gerne sige, sagde den 15-årige i retten ifølge Jydske Vestkysten. 

Den 15-årige går til dagligt på Marielundsskolen, der er en skole for børn med særlige sociale og personlige udfordringer. Desuden har nogle af eleverne også en tendens til at reagere udadvendt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han forklarede, at han fulgte sammen med sin ekskæreste ind på skolen, selvom de havde slået op. Gerningsmanden tilføjede, at ekskæresten flere gange daskede til ham, hvor hun ramte ham i maven, så han efterfølgende mistede pusten.

- Hun blev ved, og jeg var irriteret oppe i hovedet. Hun begyndte at prøve at gøre mig jaloux ved at gå hen til en anden dreng. Jeg er meget jaloux. Jeg tog fat i hende ved halsen i et millisekund og skubbede hende, så hun væltede. Og så sparkede jeg hende på overkroppen, mens hun lå ned, sagde den 15-årige, der også nåede at give hende et slag med knyttet næve i ansigtet. Herefter blev overgrebet stoppet af en klassekammerat, mens ekskæresten blev låst inde i et klasselokale i sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Dansk topchef færdig efter kæmpe-fejl