Sjællandske er i besiddelse af en række sagsakter, som viser, at kommunen tilsyneladende har fået talrige underretninger om synlig mistrivsel. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix (modelfoto)

14-årig langer ud efter kommune: - Jeg blev kaldt en løgner

7. jan, 18:13
Tre søskende fortæller, at de er vokset op i et hjem med misbrug og vold, uden at kommunen skred ind.

En 14-årig dreng fra Slagelse støtter nu sine to ældre søstre, som er trådt frem og har fortalt om forældrenes daglige hashrygning og om, at de er blevet slået adskillige gange.

LÆS OGSÅ: Tidligere tv-vært opretter datingprofil: Nu vil jeg finde en mand

- Der er misbrug, fester, alkohol og vold. De har slået mig flere gange. Alt er rigtigt, siger den 14-årige lillebror til Sjællandske.

Han er i dag på kostskole og vil ikke tilbage til familien, hvor der fortsat bor to mindre søskende ud af en søskendeflok på i alt seks.

Som sine søstre anklager han kommunen for svigt og siger til Sjællandske, at han bad om at komme væk.

- Det har jeg skullet sige mange gange, før der skete noget. Der sker ikke noget hos kommunen, siger han.

Ifølge Sjællandske forklarer moderen, at hverken hun eller stedfaren har "lagt hænder på deres børn, og historierne om årelangt omsorgssvigt passer slet og ret ikke".

LÆS OGSÅ: Kendt direktør: Man er en, som mænd vil i seng med

Det er den modsatte version af, hvad de to søstre er stået frem i avisen, og som den 14-årige lillebror nu støtter.

- De (moren og stedfaren, red.) har altid sagt, at jeg var en løgner, og at det jeg sagde til min sagsbehandler, ikke var rigtigt, fortæller han til avisen.

Sjællandske har fået afvist en aktindsigt i sagen med henvisning til sagens karakter, og at der er tale om personfølsomme oplysninger.

Avisen er dog i besiddelse af en række sagsakter, som viser, at kommunen tilsyneladende har fået talrige underretninger fra skoler og lignende om synlig mistrivsel.

Dokumenterne viser samtidig billedet af et forældrepar, der har fået lang line, og hjemadresser, der er blevet skønnet uegnede for børn.

Indtil de to søstre flyttede hjemmefra for otte-ni år siden nåede familien at flytte ikke under 23 gange, skriver Sjællandske.

LÆS OGSÅ: Dødsfald: SF mister en profil