Tillidsrepræsentant Sådan fungerer systemet

7. aug 2009

Tillidsrepræsentanten er din talsmand over for ledelsen. Det er tillidsrepræsentanten, der vejleder, rådgiver og hjælper, hvis du har problemer i forhold til din arbejdsgiver.

Det er også hos tillidsrepræsentanten, du kan få oplysninger om lønningerne på arbejdspladsen, hvis du søger nyt job. I mange tilfælde kan tillidsrepræsentanten sidde med, når der skal forhandles løn.

Desuden kan tillidsrepræsentanten fungere som din sparringspartner og fortrolige, hvis du har problemer, du går og tumler med, og har brug for at tale om.

Tillidsrepræsentanten er i højere grad beskyttet mod fyring end andre medarbejdere. Det skyldes, at han eller hun er mere udsat, da det er tillidsrepræsentanten, der må gå imod arbejdsgiveren, hvis der er forhold, som ikke er i orden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Som tillidsrepræsentant har du mulighed for at komme på kursus for at blive bedre rustet til opgaven. Det foregår gennem dit fagforbund, og du skal have fri til det.

Det er tillidsrepræsentantens pligt at opfordre de ansatte til at genoptage arbejdet, hvis de strejker. Tillidsrepræsentanten skal generelt sørge for at modvirke overenskomststridige aktioner på arbejdspladsen