2020Planen: 100 nye job ved grænsen

11. maj 2011
Den netop indgåede aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om øget grænsekontrol betyder, at tidligere fyrede toldere kan kvitte arbejdsløshedskøen. Prisen bliver 33 millioner kroner alene i lønudgifter. Det viser interne tal fra Skatteministeriet, som Avisen.dk har fået adgang til.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har netop sat det sidste punktum i en aftale om øget grænsekontrol. Ifølge Avisen.dks oplysninger vil aftalen sikre 100-115 ekstra fuldtidsstillinger ved grænsen.

Grænsen var nået

Avisen.dk har foreholdt formanden for Dansk Told & Skatteforbund de nye oplysninger. Jørn Rise reagerer sådan her:

"Vi var ved at nå smertegrænsen, så vi er naturligvis glade for, at der bliver flere hænder til at løfte toldindsatsen".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Listen er lang

Toldernes formand fortsætter:

"Jeg kan ikke være himmelhenrykt, før jeg ser, at forstærkningen er realiseret, men jeg er tilfreds med, at de nuværende toldere får hjælp til at stoppe smugling af mennesker, medicin, narko og våben for ikke at nævne økonomisk kriminalitet. Listen er lang, når det kommer til toldernes arbejdsopgaver".

Siden Danmark i 2001 trådte ind i Schengen-samarbejdet, der har afskaffet paskontrollen i 25 europæiske lande, har for mange toldere - efter forbundets mening - fået en fyreseddel. Men de fyrede kan altså nu se frem til igen at få chancen for et job ved grænsen.

"Fantastisk aftale"

En storsmilende Pia Kjærsgaard (DF) kaldte allerede aftalen om øget grænsekontrol "fantastisk", før hun gik ind til dagens forhandlinger.

Socialdemokraternes reaktion på den nye aftale er også positiv, og det overrasker ikke integrationsordfører Henrik Dam Kristensen, at partilederen nyder blitzlyset, før resultatet af en eventuel tilbagetrækningsreform ligger klar.

"Det er kun godt, at grænsekontrollen bliver øget, men det er typisk Dansk Folkeparti at pakke forringelser på velfærden ind i noget, der lugter af stramninger på udlændingeområdet", siger socialdemokraten.

Prisen for aftalen bliver 33-38 millioner kroner alene i lønudgifter. Dertil kommer investeringer i tekniske foranstaltninger.

faktaboks

145 fuldtidsansatte arbejder lige nu som toldere ved den danske grænse.

40 ekstra fuldtidsansatte blev bevilget i Finansloven 2011. Det er endnu uvist, om den midlertidige ordning bliver gjort permanent.

100-115 yderligere fuldtidsjob vil blive slået op eller besat internt som en følge af dagens aftale om øget grænsekontrol.

285-300 toldere vil altså fremover kontrollere dem, der krydser grænsen, for blandt andet menneske- og våbensmugling.

Pris ialt: 94-99 millioner kroner (alene i lønudgifter).

Kilde: Anonym