IMG_2436__1___1_
Cirka 70 tømrere og 30 stilladsarbejdere/elektrikere har nedlagt arbejdet fredag morgen i en sympatikonflikt. Foto: Søren Dahl

100 håndværkere nedlægger arbejdet

20. nov 2020, 10:33
Bygningsarbejderne er utilfredse med, at en underentreprenør ikke har tegnet overenskomst.

Op mod 100 bygningsarbejdere har fredag morgen nedlagt arbejdet i en sympatikonflikt på en byggeplads på Amager i København. 

Det drejer sig om cirka 70 tømrere og 30 stilladsarbejdere og andre byggefolk.

LÆS OGSÅ: Coronakrisen har åbnet Birgittes øjne for hjemmearbejde: - Mit golf-handicap er blevet bedre

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger bunder konflikten i, at tømrerne, der er ansat i hovedentreprenørfirmaet BGB, ikke vil acceptere, at en underentreprenør ikke har overenskomst med sine ansatte. 

- Mesteren kom forbi og råbte af mig, at firmaet fandme ikke skulle have nogen overenskomst. Så det tænker jeg ikke, at de er interesserede i, siger Jonas Brynnum, tømrersvend ved hovedentreprenøren BGB, og henviser til mesteren hos den pågældende underentreprenør.

Artiklen fortsætter efter billedet

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger bunder konflikten i, at tømrerne, der er ansat i hovedentreprenørfirmaet BGB, ikke vil acceptere, at en underentreprenør ikke har overenskomst med sine ansatte. Foto: Søren Dahl

Ved byggepladsen er der sat en stor faneborg op, og tømrerne er samlet foran indgangen, hvor der også bliver spillet høj musik fra en soundboks. 

Der foregår lige nu forhandlinger mellem byggeledelsen hos underentreprenøren og 3F's repræsentanter.

Opdatering 17.15: 

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger er der indgået en aftale mellem hovedentreprenør BGB A/S og 3F om, at den pågældende underentreprenør ikke fortsætter arbejdet på pladsen, før der er indgået en aftale om overenskomst eller lignende. 

A4 Arbejdsliv har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra den pågældende underentreprenør. Det har dog ikke været muligt.