Tresu producerer trykmaskiner til emballageindustrien over hele verden. Foto: Google Streetview

100 ansatte fyret: Jysk firma kæmper med økonomien

13. jun 2019
En tredjedel af medarbejderne i Tresu blev fyret, da optur stoppede brat.

2018 blev et skæbneår for mange ansatte hos tryk-specialisten Tresu i Bjert ved Kolding.

En omsætning på næsten det halve, og et underskud der røg ned på 132 milloner kroner, kostede i omegnen af 100 medarbejdere deres job.

LÆS OGSÅ: Nyt job til vraget DF-profil

- Vi blev tvunget til at tage nogle geværgreb i 2018, men vi kan også se, at det, vi har gang i, er det rigtige.

Sådan siger bestyrelsesformand i Tresu Carsten Nygaard Knudsen til Børsen.

Blandt de fyrede var både finansdirektøren og selskabets direktør Søren Maarssø. Sidstnævnte havde været ansat i virksomheden i 25 år.

- Når man fyrer en tredjedel af medarbejderne på grund af overkapacitet, så er det uhyggeligt mange. Vi har selvfølgelig forsøgt at hjælpe folk videre, men vi skal også sikre, at de folk, der er tilbage i selskabet, ser en fremtid og ikke bliver demotiverede. Altor har skudt penge ind for at vise sin tro på Tresu, og så gælder det om at få nogle ordrer - også på de mindre maskiner, siger bestyrelsesformanden.

Nedturen kom efter en voldsom øgning af både omsætning og indtjening i 2016/17. Det fik kapitalfonden Altor til at betale "et stort, trecifret millionbeløb" for at overtage aktierne.

Men opturen stoppede brat, da flere ordrer blev udskudt. Det ramte Tresu hårdt, og selskabet har nu en gæld på omkring 600 millioner kroner, skriver Børsen.

Tresu producerer trykmaskiner til emballageindustrien over hele verden.