10 ansøgninger for at blive flaskedreng

1. feb 2011, 22:45
Det er næsten umuligt for unge at finde et fritidsjob.

Burberry-halstørklæder og parfumer fra Gucci. Det er dyrt at være teenager i dagens Danmark. Lommepengene er blevet mindre i forbindelse med finanskrisen. Derfor kæmper de unge om få fritidsjob.

"Man skal i dag sende 10 ansøgninger for at få et fritidsjob," siger Andreas Fabricius, der er indehaver af jobportalen ungarbejde.dk.

Tidligere sloges supermarkeder, restauranter og bagere om teenagernes arbejdskraft. Men det er slut nu. Andreas Fabricius mener, det er aftryk fra finanskrisen.

Slut med lommepenge

"Tidligere var de unge dovne og fik lommepenge af mor og far til at købe blandt andet Hugo Boss-produkter, der er blevet standard blandt teenagere. Nu må de selv tjene penge for at opretholde det forbrug," siger Andreas Fabricius.

Han peger også på, at unge i dag bliver nødt til at sende langt grundigere ansøgninger, hvor de både vedhæfter karakterer og sørger for korrekt sprog.

Afviser unge

Supermarkedsgiganten Coop mærker også, at teenagerne hungrer efter fritidsjobs.

"Tidligere havde vi altid skilte foran butikkerne, hvor vi ledte efter flaskedrenge. Dem har vi ikke længere," siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop Danmark.

Han fortæller også, at der er langt større efterspørgsel på fritidsjob end for bare et år siden, og at supermarkedskæden afviser en del unge, der gerne vil arbejde efter skoletid.

Undersøgelsen

Internetportalen ungarbejde.dk, der formidler fritidsjobs til unge mellem 13 og 25 har undersøgt 3000 forløb, hvor brugere af sitet er kommet i fritidsjob. De 3000 unge måtte i alt sende 30.000 ansøgninger, før de fik et fritidsjob. Det vil altså sige, at unge i gennemsnit skal sende 10 ansøgninger for at få et job.