Særligt Caroline Wozniackis venskab med tennislegenden Serena Williams har været velbeskrevet. Her ses Caroline Wozniacki under et pressemøde forud for turneringen. Foto: Thomas Schiermacher/Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix

Wozniacki: livet uden for banen er vigtigst

20. jan, 09:51
Solidariteten blandt tennisspillerne fra Wozniackis generation er noget, som danskeren sætter pris på.

Konkurrencen mellem sportsfolk i eliteidræt kan føre til et ubarmhjertigt miljø.

Men når Caroline Wozniacki ser på sine år på tennistouren, er det særligt solidariteten og de mange gode venskaber, hun vil huske tilbage på.

LÆS OGSÅ: Blev tilbudt 135 millioner for at gøre Madonna gravid

Det fortæller den danske tennisstjerne, der i disse dage spiller sin sidste turnering, på et pressemøde, efter at hun mandag slog amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg synes, at vi i min generation har haft gode venskaber, selv tilbage fra juniortiden, og vi var en stor gruppe, der var på vej frem og spillede på touren på samme tid, siger hun.

- Jeg tror, at vi har venskaber, der vil kunne holde uden for tennis.

På Instagram delte 'Miss Sunshine' et billede fra kampe og en lille hilsen til sine fans.

"Ikke færdig endnu. Videre til 2. runde," skrev hun i teksten, der ledsagede billedet. 

Vis dette opslag på Instagram

Not done yet!💪🏻 Moving on to round 2!🎾 thanks for all the support❤️

Et opslag delt af Caroline Wozniacki (@carowozniacki) den

Før turneringen gik i gang, fortalte en række af hendes rivaler, blandt andre tjekkiske Karolína Plísková og Petra Kvitova, at danskeren vil blive savnet på touren - både som tennisspiller og som en person, der er kendt for at være sjov og venlig.

LÆS OGSÅ:Wozniacki iser gigtplaget krop ned i 100 minusgrader

Mest kendt er nok danskerens venskab med den amerikanske legende Serena Williams.

Her er det blandt andet tidligere blevet beskrevet, at Williams var der for Wozniacki, da danskerens forhold til golfspilleren Rory McIlroy gik i stykker.

Netop åbenheden fra Williams, da Wozniacki var yngre, er noget, som danskeren fremhæver.

- Serena spillede længe, før jeg gjorde, og det gjorde Venus (Williams, red.) selvfølgelig også. De var begge meget søde mod mig og meget åbne og har altid været der for mig, siger Caroline Wozniacki til pressemødet.

Og mens danskeren er på vej væk fra livet som aktiv tennisspiller, har hun også en opfordring til den generation, der skal være en del af miljøet længe endnu.

LÆS OGSÅ: Serena Williams hylder Wozniacki

- Og så håber jeg, at den yngre generation også vil være sød mod hinanden, for det er kun en sportsgren, og vi gør alle vores bedste derude. Men i sidste ende er der et liv uden for banen, og jeg synes, at det er endnu mere vigtigt, siger Wozniacki.

/ritzau/