Susanne Iversen blev på sit arbejde på et opholdssted for senhjerneskadede truet med at blive slået ihjel med en saks. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Læge underkendte Susannes diagnose: Har aldrig mødt hende

12. dec 2019
Susanne Iversen har fået diagnosen PTSD, efter hun blev truet på livet på jobbet. Den diagnose underkendes af Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings Erhvervssygdomsudvalg.

Susanne Iversen er kommet i klemme.

Det sker, efter Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings Erhvervssygdomsudvalg (AES) med en speciallæge i psykiatris konklusion som udgangspunkt har underkendt en lægeerklæring fra en overlæge i psykiatri.

LÆS OGSÅ: Ansatte har ikke fået løn: Nu vil fagforening begære firma konkurs

Den speciallæge, som Erhvervssygdomsudvalget støtter sig til, er medlem af AES.

Susanne Iversen blev på sit arbejde på et opholdssted for senhjerneskadede truet med at blive slået ihjel med en saks.

Hun har siden døjet med Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD). Det vurderer både overlægen i psykiatri og en psykolog, skriver TV2 Nord.

Men AES mener ikke, at Susanne Iversen lider af PTSD. Hun lider af "en uspecificeret belastningsreaktion", vurderer udvalget.

LÆS OGSÅ: ”Chokmåling”: Opbakningen til dronningen skrumper

Hagen ved sagen er, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring bestilte en speciallægeerklæring fra psykiateren, men har tilsidesat psykiaterens konklusion.

FOA er nu gået ind i sagen, og sagsbehandler i fagforebundet Leif Vestbjerg-Nielsen siger til tv-stationen, at speciallægeerklæringen fra psykiateren i hans optik er entydig.

- Og det er selvfølgelig også det, vi vil arbejde videre ud fra. Vi synes, det er en tilsidesættelse af en speciallæges vurdering, og det får en konsekvens i forhold til udmåling af den erstatning, som Susanne kan få, Leif Vestbjerg-Nielsen.

Susanne Iversen foræller til TV2 Nord, at hun aldrig har mødt eller hørt om den overlæge i psykiatri, som Erhvervssygdomsudvalget støtter sig til - og som altså er medlem af udvalget.

- Jeg ved ikke, hvem det er. Jeg har aldrig talt med vedkommende, og han har aldrig undersøgt mig, siger Susanne Iversen.

Leif Vestbjerg-Nielsen kalder det "uheldigt i forhold til vores retssikkerhed". Han mener, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring "har lavet en ren og skær papirvurdering".

AES har fastsat Susanne Iversens mén-grad til fem procent og vil udbetale 35.000 kroner i erstatning.

Susanne Iversen blev fyret efter ni måneders sygemelding.

LÆS OGSÅ: Politifolk tiltalt: Dækkede over kollegas søn

Fakta om Arbejdsmarkedets Erhvervssikring

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) hed før 1.7.2016 Arbejdsskadestyrelsen og er en sammenlægning af den tidligere Arbejdsskadestyrelse og det tidligere Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring.

AES samarbejder med læger, forsikringsselskaber, kommuner, hospitaler, fagforbund og advokater om at indsamle oplysninger.

Er man ikke enig i AES’ afgørelser i arbejdsskadesager, kan man anke sagen til Ankestyrelsen.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings Erhvervssygdomsudvalg består af medlemmer fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Sundhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og De offentlige arbejdsgivere.

Kilde: Sundhed.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her