Regeringen skal komme i arbejdstøjet og bruge mere tid på handling end snak, mener De Radikales formand. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen anklages for »nøl« fra begge fløje

26. jan, 21:00
Flere partier kritiserer, at regeringen hele tiden skubber de store politiske opgaver ud i fremtiden.

Støttepartier og partier i oppositionen langer hårdt ud efter regeringen for at udskyde store og svære politiske opgaver og bruge tiden på at tale i stedet for at handle. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Listen over forhandlinger og politiske opgaver, som regeringen skubber foran sig, er lang og indeholder alt fra en ny politiaftale, tidlig pension til nedslidte, ny infrastruktur og en sundhedsreform til de såkaldte klimahandlingsplaner.

- Jeg tilhører den voksende kreds af utålmodige, der mener, at S har travlt med at gøre mindre problemstillinger til store satsninger, mens det er småt med handling i de store projekter, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti er træt af at vente på et udspil til tidlig pension, men kritiserer også, at regeringen ikke går i gang med for eksempel forhandlinger om en sundhedsreform eller et nyt asylsystem, som S lovede i valgkampen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Mette Frederiksen har lovet så meget til danskerne, og nu viser det sig, at de slet ikke kan levere, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, mener, at regeringen har lagt en alt for »rigid« plan for de kommende år. Det blokerer blandt andet for, at regeringen her og nu vil diskutere udhulingen af dagpengene.

- Vi kan ikke komme igennem fire år med den tilgang på en god måde, siger Pernille Skipper.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, siger, at Mette Frederiksen er trukket i "snakketøjet":

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra statsminister Mette Frederiksen, der tidligere har forklaret, at regeringen og de enkelte ministerier styres ud fra fireårige køreplaner.

Socialdemokratiets politiske ordfører afviser dog kritikken.

- Vi kan ikke løse det hele på én gang, siger Jesper Petersen til avisen.