I en sag om to skraldemænd hos Aalborg Renovation optræder der ord som mavesmerter, uregelmæssig søvn, hovedpine og ikke mindst mobning, stress- og depressionssymptomer og selvmordstanker. Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix

Teamleder udstillede medarbejdere: "Du har ikke suttet din tillidsmand nok"

17. dec 2019
Ansvarlig rådmand mener, det var korrekt at videresende fortrolige mails fra to sygemeldte skraldemænd.

Det er stærke sager, som fremgår af en række dokumenter, som Nordjyske er i besiddelse af.

LÆS OGSÅ: Tøjbutik konkurs: Rasende kunde kan ikke få sin julegave

I en sag om to skraldemænd hos Aalborg Renovation optræder der ord som mavesmerter, uregelmæssig søvn, hovedpine og ikke mindst mobning, stress- og depressionssymptomer og selvmordstanker.

Ikke nok med det blev den ene af skraldemændene, Nicolai Christensen, mødt med ordene: "Hvis du ikke får nok i løn, har du ikke suttet din tillidsmand nok", da han gik til sin teamleder for at snakke løn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Mobningen ender med, at Nicolai Christensen og kollegaen Henrik Kragh Andersen bliver sygemeldt, men da Nicolai Christensen vil aflevere sit tøj, opdager han, at mails han og Henrik Kragh Andersen i fortrolighed har sendt til borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og de øvrige medlemmer af Aalborg Byråd er slået op op på den fælles opslagstavle.

LÆS OGSÅ: Kongehuset måtte tilkalde Falck

I de to mails beskrev de tanker om selvmord, depression, og hvor svært de havde det i hverdagen.

Ved siden af mailsene var der opsat et brev fra tillidsmanden og to arbejdsmiljørepræsentanter.

"Vi skriver til Jer, fordi vi har erfaret, at vores arbejdsplads bliver omtalt på en måde, som vi slet ikke kan genkende. Det bekymrer os meget, da arbejdspladsen betyder meget for os", står der ifølge Nordjyske blandt andet i tillidsfolkenes brev.

- Det værste var selvfølgelig, at vores dybt fortrolige mails pludselig hang på den opslagstavle. Men at vores tillidsmand og de to andre skrev, som de gjorde, var både rystende og forkert, siger Henrik Kragh Andersen til Nordjyske.

Det var rådmand Lasse P. N. Olsen (EL), der er øverst ansvarlig for Aalborg Renovation, der sendte mailsene videre til ledelsen, der delte informationerne med tillidsmanden. 

Han siger til Nordjyske, at det var en korrekt beslutning, at videresende mailsene til tillidsmanden, men at det var en fejl at sætte dem op på opslagstavlen.

LÆS OGSÅ: Danske millionær-tvillinger kan ikke udstå hinanden: Så rige er de

Tillidsmand Jan Jessen kan til gengæld ikke se, at det var forkert. Han fortæller til Nordjyske, at han ikke havde orienteret Nicolai Christensen og Henrik Kragh Andersen om det, og at han ikke kan se noget problem i, at han i sit mailsvar går til modangreb på de to medlemmer af 3F.

Han siger desuden til avisen, at det ikke er hans ansvar at varetage Nicolai Christensen og Henrik Kragh Andersens interesser, "når de angriber min arbejdsplads".

- Så føler jeg mig ikke forpligtet til det. Det gør jeg faktisk ikke. Det kan jeg ikke se nogen rimelighed i, siger tillidsmanden.

LÆS OGSÅ: Politiker raser: "Små, latterlige mænd"