Det mest naturlige vil være, at vi går sammen med Skanderborg, siger Henrik Morbjerg, der er formand for Liberal Alliance i Odder. Foto: Liberal Alliance

Krise i Liberal Alliance: Vil lukke forening

12. feb, 11:45
Medlemmerne af Liberal Alliances lokalafdeling i Odder er inaktive og vil ikke lave noget, og derfor vil foreningen i den østjyske by sandsynligvis lukke, lyder det fra formand.

Det kniber med positive historier om Liberal Alliance, hvis man i disse dage læser om partiet i dagspressen.

Senest har Leif Mikkelsen trukket sig fra sin post som landsformand, og i sidste uge blev Søren Kenner smidt ud af Liberal Alliance efter at have kritiseret partiets ledelse.

LÆS OGSÅ: Danske familier graver over 100 millioner op af jorden

I mandags kom der en ny meningsmåling fra Voxmeter, der sender partiet, der blev stiftet i foråret 2007, under spærregrænsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Og når partiets lokalafdeling i Odder om få uger holder generalforsamling, bliver foreningen sandsynligvis lukket.

Sådan lyder meldingen fra Henrik Morbjerg, der er formand for Liberal Alliance i Odder, til Horsens Folkeblad.

Han er lige nu det eneste medlem af bestyrelsen. Derudover tæller foreningen 10-15 aktive medlemmer i den østjyske by, men ifølge formanden er de andre lokale LA’er faktisk inaktive - de deltager ikke i det organisatoriske arbejde.  

- Derfor har jeg snakket med kredsbestyrelsen om, at de små foreninger slår sig sammen og får lidt mere muskelkraft. Det mest naturlige vil være, at vi går sammen med Skanderborg, siger Henrik Morbjerg til Horsens Folkeblad.

Den lokale formand forklarer til avisen, at han har oplevet en "fornuftig medlemstilgang" efter folketingsvalget den 5. juni 2019. Problemet er bare, at medlemmerne ikke vil lave noget. 

Henrik Morbjerg stillede op som spidskandidat for partiet ved kommunalvalget i 2013 og 2017. Partiets opbakning i Odder var størst i 2017, da partiet her fik 1,7 procent af stemmerne.

Liberal Alliance holder deres generalforsamling i Odder den 25. februar.