Grevinde Alexandra sagde fredag farvel til veninden Henriette Zobel. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Berørt Alexandra: "Det er et chok"

21. dec 2019
Grevinde Alexandra deltog fredag i bisættelsen af Henriette Zobel.

- Jeg vil huske hende som en god veninde. Som en, jeg har kendt, lige siden jeg kom til Danmark.

LÆS OGSÅ: Ritt Bjerregaard uhelbredeligt syg: Sådan går det

Sådan sagde en tydeligt berørt grevinde Alexandra til Ekstra Bladet, da hun fredag deltog i bisættelsen af Henriette Zobel.

Den nu 55-årige Grevinde Alexandra kom til Danmark i 1995 og fortalte fredag til avisen, at hun reagerede med chok, da hun fik nyheden om den tidligere designer og fotomodel Henriette Zobels død.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er et chok. Det er ikke en alder at dø - 57 år. Henriette var meget spirituel. Hun kunne godt lide de smukke ting i livet. Naturen, sine børn og sine veninder, sagde grevinde Alexandra til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: DR-vært siger op

Henriette Zobel døde for knap to uger siden. Hun sov stille ind i sin lejlighed i Bredgade i København efter lang tids sygdom.

Hun blev bisat fra Christians Kirke på Christianshavn i København, hvor hendes ven, præsten Flemming Pless, stod for bisættelsen.

Ifølge Ekstra Bladet var flere af Henriette Zobels veninder for berørte til at tale med pressen - heriblandt Caroline Fleming.

Også kongehuset viste Henritte Zobel deres sidste respekt. Både dronning Margrethe og kronprins Frederik og kronprisesse Mary sendte en krans til bisættelsen.

LÆS OGSÅ: Mor fundet død: Nu beder politiet om hjælp