Lene Beier, som oprindeligt er uddannet skolelærer, er en efterspurgt tv-vært. Ved uddelingen af Billed-Bladets TV-Guld er hun blevet kåret Årets stjerneskud i 2014 og Årets kvindelige underholdningsvært både i 2016 og 2017. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tv-vært flyttede i familiekollektiv under coronakrisen

8. jul 2020, 08:31
Hele missionen med "Landmand søger kærlighed" har fået en ekstra dimension efter coronakrisen.

Da coronapandemien ramte herhjemme, og landet lukkede ned, flyttede Lene Beiers mor, søster, søsterens kone og parrets lille søn ind hos Lene Beier og hendes familie i Søvang på Amager i tre uger.

Og det har sat optagelserne af datingprogrammet "Landmand søger kærlighed" i perspektiv, fortæller tv-værten.

- Jeg tænker, at vi alle sammen ovenpå coronasituationen er blevet mere bevidste om, at det måske ikke er meningen, at vi skal være alene, siger den 43-årige TV2-profil og fortsætter:

- Det er meget vigtigt at have mennesker tæt på sig, og især under coronatiden er det blevet tydeligere, synes jeg at opleve. Jeg har i hvert fald selv følt mig utrolig heldig, at jeg har haft en masse mennesker inden for min coronazone, som jeg har kunnet tale og kramme med.

Trods tre generationer under samme tag i tre uger var der ikke anledning til gnidninger.

- Det var simpelthen så rart at være i isolation sammen, fordi man altid havde følelsen af, at der var nogle af tale med, uanset hvad man lavede. Det var også virkelig rart at kunne hjælpes ad om tingene, fortæller Lene Beier og tilføjer:

- Havde man alligevel brug for lidt luft, så tog man bare begge hunde eller barnevognen og gik en lang tur. Vi havde også rigtig mange ting, vi skulle ordne ude i haven, så vi var også meget udenfor.

Mens meget af landet var sat på standby i foråret, tænkte Lene Beier, hvad hun selv kunne bidrage med.

På Instagram lagde hun et opslag op og tilbød at ringe til ensomme danskere, som trængte til en snak.

Det er blevet til samtaler med cirka 200 personer.

- Jeg tror, at en af de ting, der kommer til at ske efter corona, er, at det forhåbentligt bliver lidt mere okay at sige, at man føler sig ensom, fordi alle i et eller andet omfang har været det på en kollektiv måde.

- Og så tror jeg også, at vi finder ud af, at vi godt kunne tænke os at dele vores hverdag, vores liv og vores hjem med andre, så man ikke er alene i det. Det tænker jeg både er i venskabelig øjemed, men i særdeleshed også i forhold til kærlighed. Mange af dem, jeg har snakket med, har ikke haft nogen og har udtrykt savnet over bare det at røre ved et andet menneske.

Det er blandt andet det, der er missionen med "Landmand søger kærlighed".

Gennem de foregående syv sæsoner har adskillige par fundet kærligheden, er blevet gift og har fået børn, mens mange af de øvrige medvirkende har fået mere selvtillid i troen på sig selv og i håbet om at finde den eneste ene.

Den kommende sæson af "Landmand søger kærlighed" forventes at få premiere i sensommeren eller i det tidligere efterår, og optagelserne gik i gang, mens landet endnu var meget påvirket af regeringens retningslinjer.

- Vi var stadig i den indledende fase af optagelserne og ikke der, hvor der ville være fysisk kontakt, hvis det var. Vi opfordrede selvfølgelig til fra vores side at holde afstand og følge retningslinjerne. Når det så er sagt, så er de voksne mennesker, og vi kan ikke tvinge dem til noget. siger Lene Beier.

- Nu må vi se, hvad der sker. Vi kan jo ikke forbyde dem at røre ved hinanden, hvis de har lyst og vælger det. Vi andre vælger jo også, hvem vi vil røre ved og have i vores coronazone.

/ritzau/