Prins Joachim og prinsesse Marie har besluttet sig for at blive på Amalienborg de næste 14 dage. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Joachim og familien i corona-karantæne

25. mar, 19:52
Prins Joachim og hans familie må blive på Amalienborg i de næste 14 dage, efter at de er vendt hjem fra det coronaramte Frankrig.

Kongehuset oplyste tirsdag, at prins Joachim og prinsesse Marie sammen med parrets børn var vendt tilbage til Danmark for at søge behandling til prins Henrik på Rigshospitalet. Den lille prins, som lider af asmatisk bronkitis, havde nemlig problemer med vejrtrækningen og blev i den forbindelse tjekket for smitte med den frygtede corona-virus.

LÆS OGSÅ: Lille udlejer forarget - Gigant nægter at betale husleje

- Under hensyntagen til prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt prinsen gennem flere år, lød det fra kongehuset som svar på, hvorfor familien har valgt at søge lægehjælp i Danmark og ikke i Frankrig.

Men nu afslører Ekstra Bladet, at det royale par er isoleret på Amalienborg, hvor man vil følge myndighedernes opfordring om at holde sig hjemme i 14 dage.   

Selvom familien opholder sig i her i landet, forhindrer det dog ikke børnene i at modtage fjernundervisning fra deres skole i Frankrig. Dermed ser det ikke ud til, at rejsen tilbage til Danmark får uddannelsesmæssige konsekvenser for prins Henrik og prinsesse Athena. Planen er ifølge eb.dk, at familien skal vende tilbage til Paris, men det vides endnu ikke hvornår. 

LÆS OGSÅ: Politiet slår til mod vandpibecafé - 17 er sigtet i sagen