20200702-121437-6-1920x1365we
Prins Harry og hertuginde Meghan har trukket sig fra det officielle kongehus. (Arkivfoto) Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Harry og Meghan med opsigtsvækkende udmelding

8. jul 2020, 09:21
Storbritannien skal anerkende sin problematiske fortid som kolonimagt, mener prins Harry og hertuginde Meghan.

Selvom prins Harry og hertuginde Meghan ikke længere er en del af det officielle kongehus, kan de stadig trække overskrifter i den britiske presse.

Det har de således også gjort med en udmelding om, at Storbritannien skal anerkende sin problematiske fortid som kolonimagt. Det skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Disse grupper har størst stigning i indkomst

Det var på et videomøde med en række unge ledere fra velgørenhedsorganisationen The Queen's Commonwealth Trust, at udtalelserne fra parret faldt, skriver TV 2. Her fortalte de, at de i den seneste tid har diskuteret Black Lives Matter-problematikkerne, og det kom også frem, at parret mener, at man bør anerkende fortidens synder.

Storbritannien har igennem mange år været en kolonimagt og nogle tidligere britiske områder og kolonier er stadig under britisk styre eller administration.

Ifølge journalist, forfatter og tidligere korrespondent i Storbritannien Lone Theils er udtalelserne et brud med traditionen i det engelske kongehus om, at man ikke blander sig i politiske emner. 

- For at sætte det i perspektiv, så var der sidst ballade, da prins Charles udtalte sig om arkitektur, siger Lone Theils til TV 2.

Hun understreger, at det kun kan lade sig gøre for Harry og Meghan at komme med de udtalelser, fordi de har trukket sig fra det officielle kongehus.