Kongehuset markerer kronprinsesse Marys 48-års fødselsdag med et nyt portrætbillede på sociale medier. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Danmark går amok over Mary-billede på nettet

5. feb, 16:55
Kongehuset markerer fejringen af kronprinsesse Marys 48-års fødselsdag med et nyt portræt-billede, som vækker glæde hos mange danskere.

Dagen i dag er en helt særlig dag for det danske kongehus. 5. februar er nemlig kronprinsesse Marys fødselsdag, og i år fylder hun 48 år. Kongehuset har valgt at markere begivenheden på sociale medier ved at offentliggøre et nyt portrætbillede af kronprins Frederiks folkekære hustru, skriver eb.dk.  

LÆS OGSÅ: 16-årig død - Læge tiltalt i sagen

Og danskerne har taget mod det nye billede med kyshånd. 

I løbet af tre timer har billedet fået mere end 30.000 likes på de sociale medier Facebook og Instagram, mens det også har fået flere tusinder af kommentarer. 

Det kommer ikke bag på forfatter og kongehusekspert, Søren Jakobsen, at mange danskerne er begejstrede for kronprinsessen. 

- Det er jo mange ting, der gør, at danskerne elsker Mary. Hun er jo modelsmuk. Det må man sige. Den rejse, hun har været på, fra almindelig pige og kvinde i Australien til kronprinsesse og kommende dronning har været fantastisk. Hun har formået at leve sig ind i rollen på en måde, der falder i danskerens smag. Hun har et socialt engagement med eksempelvis Mary Fonden. Hun beskæftiger sig med noget, der giver mening, siger Søren Jakobsen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Brian skulle forklare, hvordan han tørrer numse - Nu svarer minister på kritikken

Vis dette opslag på Instagram

🇩🇰 Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen har fødselsdag og fylder i dag 48 år. Foto: Daniel Stjerne©️

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den