På billedet ses ambassadør Bolot Otunbaev fra Kirgisistan med kammerherre og baron Christian Wedell-Neergaard. (Arkivfoto) Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Millionhandel: Eks-MF'er og baron sælger gods til sin datter

5. maj 2020, 18:25
63-årige Christian Wedell-Neergaard, som tidligere har siddet i Folketinget for De Konservative, har solgt Svenstrup Gods til sin 29-årige datter Maria Benedicte Wedell-Neergaard.

Den tidligere folketingspolitiker og nuværende baron Christian Wedell-Neergaard har overdraget Svenstrup Gods til sin 29-årige datter Maria Benedicte Wedell-Neergaard i en handel i omegnen af 400 millioner kroner, skriver AgriWatch

LÆS OGSÅ: Kendt dansk iværksætter skifter navn

Dermed træder hun i fodsporene på slægtens tidligere generationer , men hun er dog den første kvindelige ejer af det historiske gods, som ligger lidt uden for Køge.

Maria Benedicte Wedell-Neergaard skal dog grave dybt i lommerne for at overtage skødet. Ifølge Ekstra Bladet er den samlede pris nemlig hele 397 millioner kroner. 

Tidligere har hun studeret på Copenhagen Business School, men arbejder i dag for rengøringskoncernen ISS. Sidste efterår stiftede hun en enkeltmandsvirksomhed under navnet Svenstrup.   

Christian Wedell-Neergaard, som har ejet godset siden 1989, var medlem af Folketinget for De Konservative i perioden fra 2004 til 2007. Han er medlem af regionsrådet i Region Sjælland. 

Overtagelsen af ejendommen finder sted 1. juli i år.  

LÆS OGSÅ: Messerschmidt raser - "Nedlæg Danmarks Radio!"