Coronakrisen har banket et kæmpe hul i Anders Holch Povlsens pengetank. (Arkvifoto) Foto: Bestseller/PR

Dansk rigmand hårdt ramt af coronakrise: - Det er uvirkeligt

24. mar, 18:11
Ifølge Finans har milliardæren Anders Holch Povlsen tabt mere end 11 milliarder kroner på et par uger.

Coronavirussen covid-19 spiser så voldsomt af milliardæren Anders Holch Povlsens pengetank, at han er røget af listen over verdens 500 rigeste personer.

LÆS OGSÅ: Cepos: 3F misbruger coronakrise til at indføre højere dagpenge

Det skriver Finans, som konstaterer at Bestseller-ejeren har tabt mere end 11,2 milliarder kroner på et par uger.

Holch Povlsen sagde så sent som i sidste uge til Finans, at situationen er "hammeralvorlig" og  "uvirkelig". Han tilføjede, at hver arbejdsdag koster Bestseller 100 millioner kroner i huslejer, leverandører og lignende.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Pengetanken er svundet ind fra anslået 35 milliarder kroner til mindre end 23,8 milliarder kroner, som er den formue nummer 500 har på det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloombergs liste over verdens 500 rigeste.

LÆS OGSÅ: Asger Aamund: En fejl at lukke Danmark ned

Finans peger på, at det blandt andet er store kursfald på Anders Holch Povlsens aktier i Asos og Zalando, som æder af formuen.

Fredag i sidste meddelte Bestseller, at man fyrer 750 ansatte af 4.800 i Danmark. Derudover vil der også komme fyringer internationalt.

- I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at havne i en dyb krise, sagde Anders Holch Povlsen, som ikke kun er ejer, men også administrerende direktør i modekoncernen, der står bag tøjmærker som Jack & Jones, Selected, Pieces og Vero Moda.

Bestseller har 2.500 butikker og 15.000 forhandlere på tværs af 55 lande, og Anders Holch Povlsen fortæller, at markedet mere eller mindre er gået i stå.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde indfører helt nyt corona-tiltag: Sådan vil de mindske risikoen for smitte