Emil og Theis Midé Erichsen er sønner af tv-vært og sejlerentusiast Mikkel Beha Erichsen. De tre har medvirket i flere sejlerprogrammer på TV2, og endnu et er på vej. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2020) Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Beha-sønner sætter ny danmarksrekord

1. jul 2020, 14:01
Brødrene Emil og Theis Midé Erichsen slog den hidtidige rekord for at sejle Danmark rundt med hele ti timer.

Tv-værten Mikkel Behas sønner Emil og Theis Midé Erichsen har sammen med en række andre rutinerede sejlere sat en ny dansk rekord.

Om bord på båden Childhood1 har besætningen sejlet Danmark rundt på bare 70 timer og seks minutter. Det er hele ti timer hurtigere end den tidligere danmarksrekord.

Det skriver TV2.

Båden passerede den virtuelle målstreg foran Aarhus klokken 13.03 onsdag, oplyses det på løbets officielle side Round Denmark Race.

Det er dog værd at bemærke, at den tidligere rekord er sat på en anderledes rute, som startede ved Kielerkanalens udsejling og sluttede igen ved indsejlingen i Kiel.

Beha-brødrene sejlede fra Rømø søndag og sluttede ud for Aarhus. Det er den rute, der fremadrettet er godkendt som den officielle Danmark Rundt.

Emil og Theis Midé Erichsen var foruden at være en aktiv del af sejladsen også såkaldte "on board reporters", som skulle dokumentere rekordforsøget.

De to brødre har brugt en del tid på vandet i de seneste måneder, hvor de - sammen med deres far - har optaget "Kurs mod danske kyster".

I programmet kommer familien blandt andet forbi Smålandsfarvandet, det Sydfynske Øhav, Limfjorden og Læsø, og på en del af turen har de fornemt besøg.

Kronprins Frederik sejlede nemlig med på en del af ruten og lagde sammen med Beha-familien til land i Nordjylland, hvor de mødte lokalbefolkningen og besøgte en række af områdets interessante steder.

Programmet får premiere 9. juli.

/ritzau/